Piteå Racketklubb

Kurser Tennis

HEM | Kurser Tennis

Beskrivning tenniskurser

[27 februari 2023]

Tennislek 4–8 år

 

I kursen tennislek är syften med träningen att på ett lekfullt sätt stärka barnens rörelseschema, utveckla koordinationen mellan hand och öga och ge en första inblick i tennisspelet med nätet, banan och kontaktpunkten med racket

 

I tennislek ser vi gärna att någon av föräldrarna är med under träningen för att underlätta att göra träningen så rolig och aktiv som möjlig för ditt barn

 

Minitennis (röd boll)

 

I kursen minitennis är syftet att lära ut grundläggande tenniskunskaper inom rörelse, teknik och spelförståelse. Vi använder här en röd boll som i fart och höjd på studs är anpassad för nya tennisspelare för att på ett lättare sätt skapa bolldueller som utvecklar individernas färdigheter. Storleken på planen är även mindre för att anpassa barnens storlek och minska ytorna att täcka.

 

Miditennis (orange boll)

 

I kursen miditennis tar vi ett steg vidare från röd boll till orange boll. Banan är i proportion längre än den röda banan, det medför att vi i midikurserna lägger större vikt på perception och antecipationsförmågor för att täcka av ytorna och volleyn kommer även naturligt in i träningen. I jämförelse med den röda bollen så studsar den orangea bollen något högre och går lite snabbare i luften. Serve och returer kommer även in mer i träningen med orange boll.

 

Maxitennis (grön boll)

 

I kursen maxitennis går vi upp på fullstor bana. Bollen med grön prick studsar ännu högre än orange boll och svarar mer på spin. I dessa tenniskurser så blir det mer inriktning på djupledsarbete, använda ben och rotation i slag och olika spin i grundslag och serve.

 

Här blir även första steget in i de sanktionerade regionala och nationella tävlingarna med Pojkar/Flickor 10 och 12C

 

Tennisskola

 

I tennisskolekurserna så spelar vi på fullstor bana med gasbollar, här delar vi in grupperna efter ålder och spelstyrka. Träningen är anpassade efter individen och gruppens spelnivå där vi veckovis har olika inriktningar på passen.

 

Tävlingsgrupp

 

I tävlingsgruppen ingår spelare som kontinuerligt tävlingsspelar. Här individanpassas träningen till stor del med olika perioder för uppbyggnad och teknikträning anpassad efter tävlingskalendern.  

 

Vuxengrupper

 

Vuxengrupper är till för dig som vill ta din tennis vidare till nästa nivå. Träningen syftar till att stärka dina tekniska och taktiska kunskaper.

 

Vuxengrupperna finns i både drop in och veckovis terminträning

 

Prislista för tennisträningen

 

Varje termin består av 14 veckors träning, ingen träning på sport, påsk och höstlov.

Tennislek: 680kr per termin (45 min lektioner)

Mini, midi, maxi, tennisskola och tävlingsgrupp: 840kr första timmen, 1575kr för två timmar, 2300kr för tre timmar, 2900kr fyra timmar och mer än fyra timmar 3300kr

Vuxenträning: Drop in- 110kr per timme Termin: 1300kr per timmes träning för en termin på 14 tillfällen.

Man behöver även vara medlem i klubben för att delta i våra kursen, kostnad för ett medlemskap 2022 är 200kr.

Nya spelare får provträna 3 gånger innan man bestämmer sig för att ingå i en träningsgrupp. 

Utöver denna kostnad är man skyldig att sälja Ullmax produkter vid ett tillfälle varje år (hösten) för 1000kr per familj eller köpa sig fri för 350kr.

Subventioner för tennisturneringar

 

Halva anmälningsavgiften på hemmaturnering

Halva anmälningsavgiften på klubbresor