Piteå Racketklubb

LIU

LOKAL IDROTTSUTBILDNING

LIU Badminton

LIU (Lokal Idrottsutbildning) för badminton i Piteå kommer startades höstterminen 2022. Detta är för att kunna kombinera dina gymnasiala studier med badminton.

Strömbackaskolan:

För information om LIU som del av din utbildning hittar du en länk till Piteå Kommun HÄR 

För att delta i LIU behöver man endast läsa ett program på Strömbackaskolan. Kolla med din skolas studie- och yrkesvägledare om du inte vet hur man anmäler sig till ett program eller när sista anmälningsdatum är. Kommer man in på ett program är man automatiskt berättigad för LIU badminton.

Alla program går att kombinera med LIU badminton men vissa ex. yrkesprogram som specificerar sig på något kan hellre vilja att man använder sitt individuella val till något mer programspecifikt. 

Anmälan LIU:

För er som söker till Strömbacka med avsikt att också vara med i LIU skriv ett mail till [email protected] med ert namn. Om ni blivit intagna på programmet meddela samma mail igen. Skriv för- och efternamn på ansökande och vilket program ni ska gå.

Tränare:

Kasper Pelli – Huvudtränare: Studerat badminton på NIU (Nationell Idrottsutbildning) i Umeå, utbildad i fyra grundtränarutbildningar, nyligen utbildad i Coach level 1 och varit huvudtränare för Piteå Tennisklubb sektion Badminton i fem år.

Badmintonträning:

Det kommer att vara 2 träningar i veckan som vardera är 1h långa. Kursen är indelad i två omgångar där vardera är 3 terminer långa. Första kursen är alltså hela år 1 och höstterminen på år 2.

Alla träningar kommer att genomföras med elever från alla tre årsgångar på gymnasiet och måste därför passa in i allas scheman. Träningarna kommer därför att vara:

Måndag förmiddag

Onsdag eftermiddag

Boende:

För de elever som vill flytta till Piteå för att gå LIU kan tyvärr inte skolan hjälpa till med boende men via Piteå Kommuns hemsida kan man hitta alla lokala fastighetsbolag. Länk HÄR 

Bidrag:

Det som finns är bostadsbidrag och studiebidrag som man kan få när man studerar på något gymnasium. Hör med din skolas studie- och yrkesvägledare för mer information.

Frågor?:

Maila till: [email protected] ifall det är något mer ni skulle undra över.

 

Boka din nästa bana på Hellströms Arena

Kolla tillgängliga tider för att boka en bana nu!

Nyheter från badmintonsektionen

Se de senaste uppdateringarna från badmintonsektionen!